Aktuella kampanjer
Färga din vardag med

Weydes Färghus

Brett sortiment, hög servicenivå

Weydes färghus erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster för konsumenter och proffskunder. Vår styrka är den oslagbara kombinationen av kvalitetsprodukter, personlig service och ett helhetsansvar.

Vårt löfte

Vi garanterar högsta kvalitet på vårt sortiment och vår service för att du ska känna dig trygg och nöjd vid varje köp.

Vår vision

Vi vill vara den självklara färgbutiken för alla som söker inspiration, kunskap och kvalitetsprodukter för sina projekt.

Värdegrund

 Hos oss är hållbarhet och miljömedvetenhet viktigt. Vi strävar efter att erbjuda produkter och tjänster som är snälla mot både människor och planeten.

Play Video
Weydes Färghus

110 år av historia

Play Video

Under 2017 hade vi mycket att fira, Weydes Färghus fyllde 110 år. Butiken har genom åren servat proffskunder och hjälpt Norrköpingskonsumenterna att försköna sina hem med sin gedigna kunskap och sortiment.

En entreprenörsanda med fokus på kundbehov är något som alla butikens ägare har haft gemensamt genom åren. Ledorden Service, Kvalitet, Kunskap och Trygghet har genom historien varit en stabil grund att stå på, säger Peter Larson.

Omkring år 1900 for den unge Carl Andersson till Amerika. Där bytte han namn till Charles Weyde och återvände hem till Norrköping med en vision att starta en färgbutik. 1907 köpte han en färgbutik som låg på Hospitalsgatan. För att uppfylla kundkraven och behoven startades en butik i varje stadsdel. På den tiden var inte kunderna lika bilburna som idag och handeln bedrevs mest inom de egna kvarteren. Weydes blev ett begrepp för Norrköpingsborna. Som flest fanns det 13 stycken Weydesbutiker runtom i Norrköping.

Idag skapar vi mervärden hos våra kunder genom vår service, sortiment och tjänsteutbud som är inspirerande och skapar en funktionell helhet. Vi tar ansvar för ett lyckat, kvalitativt och väl fungerande slutresultat. I över 110 år i branschen har vi kunskapen om kvalitet och service som skapar en trygghet för våra kunder.

Den viktigaste tillgången som vi har i vår butik är våra kunniga och serviceinriktade medarbetare som hjälper våra kunder att nå ett fantastiskt slutresultat, berättar ägaren Peter Larson.

Under 2000 tog Peter Larson tog över Weydes Färghus efter Gunnar Carlson. Han har effektivt och lönsamt moderniserat ett traditionellt färghus till ett inredningsföretag med maximal anpassning för konsumenter och proffskunder i Norrköping med omnejd. 

Butikens historia

Är du intresserad av att arbeta hos oss på Weydes i Norrköping?
Lediga tjänster >

Minnesvärda event

Bland de mest minnesvärda eventen på 50- och 60 talet är ”franska veckan”. En bilkortege anordnades på Drottninggatan där det sprutades ut nästan 12 liter parfym och äkta franska poliser var på plats. Ett annat minnesvärt event att nämna är när 35 medarbetare målade om ett helt hus i Vidablick på rekordtiden 22 minuter och 29 sekunder. På plats fanns 800 åskådare och bevittnade detta event.
Kundcitat